De miéééért?

Vigyázat! Szókimondó tartalom, méregzöld meggyőződés.

De miért tünteti fel már megint méltatlanul jó színben Kövér László az ellenzéket?

2021. július 13. 09:53 - Hevesimarci

"Zöld őrülteknek" nevezte a Kossuth Rádió Vasárnap reggel című műsorának adott interjújában Kövér László az ellenzék prominenseit.

Kövér e kijelentése után immáron másodszor gondolkodom el azon, hogy mi oka lehet az Országgyűlés megveszekedetten kormánypárti elnökének újfent méltatlan ingyen reklámot csinálni ellenzéki politikusoknak.

Azt egyébként már számos szakember levezette, hogy Kövér sokmilliós bírságai az ellenzék prominens politikusainak, lényegében csak és kizárólag a karakter építésére szolgáló grátisz promóciót jelentenek. Szabó Tímeának, Jakab Péternek, Tordai Bencének és társaiknak.

Akik számára - saját táborukban - egyfajta mozgósító erőt is jelentenek ezek az eltúlzott összegű parlamenti rendbírságok - amelyeket nem mellesleg a rajongótábor rendre összedob, így ha esetleg Kövér szándéka az lenne, hogy anyagilag gyengítse politikai ellenfeleit, szintén kontraproduktív a törekvés.

Az ellenzéki politikusok mostani "lezöldőrültezése" azonban - meglátásom szerint - még a bírságok jelentette reklámoknál is komolyabb - ráadásul sportszerűtlen - versenyelőnyökhöz juttathatják a Kövér által oly vehemensen gyalázni próbált ellenzéket. Merthogy Szabó Tímea, Tordai Bence, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes és társai abszolút nem örültek, viszont végképp nem zöldek.

Nem őrültek, egyszerűen csak megpróbálják - szerény képességeik és fékezett habzású karizmájuk mellett is - kihasználva a lassan teljes következetlenségbe, önellentmondásba, korrupcióba, és kapkodásba fulladó Fidesz egyre több és nagyobb hibáit a maguk hatalmi törekvéseik javára fordítani.

Nem őrültek: szerény képességű, szerencsés politikusok, akik most releváns lehetőséget kaptak a sorstól arra, hogy súlyos - és sokszor jogos - kritikával éljenek a kormány munkája iránt. Ezt teszik és megpróbálnak hatalomra kerülni - vagy közülük sokan a hatalomba visszakerülni.

Ehhez asszisztál egyre hatékonyabban Kövér László.

Aki most éppen "lezöldezi" azokat az ellenzéki pártokat, akikre mi, zöldek éppen azért szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy senki ne dőljön be kilencven százalékban hamis és hazug zöld ígéreteiknek - és zöldként senki ne szavazzon rájuk.

Tekintve, hogy zöld érzelmű, józan ítélőképességű ember a Fideszre már bizonyosan nem szavaz, Kövér lényegében nem tesz mást, mint "zöldként hitelesíti" az ellenzéki politikusokat, ahelyett, hogy elmondaná: a Fidesz nem zöld, de nem is állítja ezt magáról, míg az ellenzék sem zöld, de az ellenzék zöldnek hazudja magát.

Apropó "őrültek".

Kövér Lászlót szokás egy "szélsőséges, radikális, őrült politikusnak" titulálni, holott a házelnök úr valójában egyik sem.

Ő tulajdonképpen egy nagyon is közepes képességű, konformista kispolgár politikus, akinek nevéhez többek között az a történelmi tett fűződik, hogy - titkosszolgálatokat felügyelő miniszterként - megakadályozta a Kádár rendszer besúgóinak feltárását és megnevezését, csak azért, hogy ezeket a zsarolható figurákat beépítse a saját hatalmi rendszerébe.

Kövér László valójában nem is radikális, nem is szélsőséges, csak rajta ragadt egyfajta odamondogató imázs, és most már ennek megpróbál megfelelni.

Ő alapvetően egy elég unalmas, korlátolt politikai kispolgár, aki képtelen megérteni azt az egyszerű logikai szabályt, hogy ha a gyűlölt politikai ellenségeiről csúnyákat mond, és velük csúnyákat tesz, akkor fokozza a szavazótáboruk mozgósítását, ráadásul az őt gyűlölő egyre számosabb magyar szavazót a karjaikba kergeti.

Az viszont tényleg vicces, kínos és szánalmas lenne, ha Kövér László kirohanásai tennék hihetővé a választók előtt az ellenzék kamuzöld politikusairól, hogy valójában hiteles természet- és állatvédő politikát képviselnek.
Szóval, ha Kövér László még sokszor gyalázza és örültezi "zöldként" az ellenzéket, azzal nem csak saját politikai közössége, de a valódi, a mai ellenzéki politikával köszönő viszonyban nem lévő zöld gondolat ellen is történelmi bűnt követ el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demieeert.blog.hu/api/trackback/id/tr4416626134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása