De miéééért?

Vigyázat! Szókimondó tartalom, méregzöld meggyőződés.

De miért tűrjük még mindig a dohányfüst-diktatúrát?

2021. április 26. 21:01 - Hevesimarci

Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában.

Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen Magyarországon - a társadalom még mindig túl nagy részét, és hitetik el, hogy egészséges, környezettudatos, humánus tud lenni a húsevés.

Annak is értem a hatásmechanizmusát, miként titkolják el az állatok mérhetetlen szenvedését, hallgatják el a súlyos élelmiszerbiztonsági, járványügyi kockázatokat, és beszélik tele a többség fejét azzal a szemenszedett hazugsággal, hogy a hús valójában ökológiailag fenntartható.

Arról is van elképzelésem, hogy miért nincsen tisztában a magyar társadalom, hogy a húsevés mellett a repülés a legszörnyűbb, és a legnagyobb ökológiai lábnyomot követelő tevékenység.

Azt viszont tényleg nem tudom felfogni, hogy miként és mivel vesznek rá minket arra, hogy - nem dohányzóként - még mindig eltűrjük az utcán, a teraszokon, a strandokon, a közparkokban, vagy éppen a saját erkélyünkön azt, hogy lényegében egész nap, folytatólagosan mérgezzenek és pusztítsanak a dohányfüsttel.

Az atomerőművek távol vannak, a nukleáris balesetek ritkák, az atomhulladék jó mélyen a földbe kerül. Az állatokat meggyilkoló vágóhidakat nem mutatják, a húsevés egészségi, és ökológiai kockázata nem azonnal jelentkeznek. Az meg, hogy az eszetlen repülőzgetés mennyit szennyez, sokakat nem is érdekel, mások meg leszarják - hiszen a repülő az a nagyszerű vívmány, ami órák alatt elrepít shoppingolni, vagy egy strandon a napon dögleni.

A dohányfüst ártalma azonban merőben más. Real time.

Azonnal, ott és akkor jelentkezik, amikor a büdös tahója kiül a teraszra, és két méterre tőlem rágyújt. Vagy megy előttem az utcán, és magától eltartva a cigarettáját, egyenesen tüdőre szívom a mocskát. Vagy amikor kimegyek egy városi közparkba, kevésbé mérgezett levegőt szívni, és ott is rágyújt a gátlástalan köcsög.

Szóval a cigaretta esetében nincsen lehetőség médiamanipulációra, hamis adatközlésre, figyelemelterelésre, vagy a dolgok más megvilágításba helyezésére. A cigaretta, és a cigarettázó, ott és akkor, kérdezés nélkül azonnal és látványosan mérgez. Gyakran még elmenekülni sem lehet előle.

Társasházakban előfordul, hogy az erkélyen dohányzó degenerált lényegében a másik ember szobájába fújja a füstöt, mert olyan kicsi területre koncentrálódnak az erkélyek és ablakok.

Vasútállomásokon - elvileg - tilos a dohányzás. De sokszor éppen az ezt a tiltást betartani hivatott vasúti dolgozó fújja pofátlanul az utas arcába a füstöt. Közben tőle kellene elvárnunk, hogy a vasútállomást, ezt a kis dohányfüstmentes rezervátumot, őrizze.

Fel sem tudom fogni, hogyan, és miért tűrjük bambán, némán mindezt. Az égve, füstölve eldobott cigicsikkekről, a rákstatisztikákról már nem is érdemes túl sok szót ejteni. Hiszen kórházak tüdőosztályainak ajtaja előtt is cigiznek. Nemritkán a tüdőrákosok, és a gondozóik - együtt. (Mellé az eldobható műanyag poharas szintetikus gépi kávé utánzatot kortyolva.)

Az, hogy egy a cigarettától szenvedő, annak közvetlen egészségkárosító hatásával tisztában lévő társadalmi többség ennyire hosszú ideje, ilyen néma, bamba beletörődéssel tolerálja, hogy egy teljes mértékben intoleráns kisebbség, a rákos tüdők fotóival, és a "dohányzás halált okoz" felirattal díszített dobozokból elővett cigarettával gyilkoljon, nos, annak rémisztő üzenetértéke van. Valami olyasmi, hogy a posztmodern kor tömegtársadalmaiban lényegében kiölték az emberekből a lázadás képességét - ezzel elvéve az önállóság utolsó személyes vésztartalékát is.

Akinek nap, mint nap következmények nélkül tele lehet kátrányos, nikotinos füstméreggel fújni az arcát, a bőrét, a tüdejét - azzal tényleg bármit meg lehet tenni. És meg is tesznek.

Elég, ha a kormányunk, az ellenzékünk, és a gazdasági elitünk mindennapos ténykedését figyeljük.

cigarettafust_n-m.jpg

152 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demieeert.blog.hu/api/trackback/id/tr4616513952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.04.27. 11:10:08

@antiindex: Matyika, ha az lennél akinek mondod magad, el kellett volna végezned a középiskolát, ott pedig van fizika is. Vagy tényleg nagyon szar lett az oktatási rendszer az elmúlt 30 évben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.27. 11:17:49

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll:

Te csak a seggtánchoz értesz, szóval megbocsátom tudatlanságodat a kereszténységet illetően.

Móg 2021.04.27. 11:31:02

Igazad van.A májzsugor kellemesebb halál,mint az amúgy örökletes tüdőrák.

midnight coder 2021.04.27. 11:31:49

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: A covid itt szerintem picit offtopic. Amúgy örömmel látom hogy a floodolás mellé a nicklopást is felvetted a repertoárodra. Lassan szerintem te leszel az állatorvosi ló a hogyan legyünk tahók a neten témában.

Boar. 2021.04.27. 11:40:56

Én csak azt nem értem, hogy az ilyen vegán köcsögöt mint a blogger, miért nem baszta a falhoz az anyja rögtön azután, hogy megszületett...
Van egy kibaszott önző elképzelése a világról és gyűlölködik mindenkire aki másként gondolja az életet. Ahhoz korlátolt, hogy felfogja, az ő szaros élete mekkora ökológiai lábnyomot generál onnantól, hogy reggel kidörgöli a csipát a szeméből és megfőzi az első kávét.
Ezek a férgek az emberiség ellenségei, rosszabbak, mint a terroristák.

Nbl 2021.04.27. 11:46:26

Bezzeg a növényeket meg lehet enni, ugye? Azért, mert ők nem tudnak segítségért kiáltani, még igenis kínzás a búzaszálnak, hogy az időjárás viszontagságainak kitéve kell állnia hónapokig egy mezőn több millió vagy milliárd sorstársával, hogy aztán a végén hideg acélpengék darabolják szét őket. Az állatnak legalább van hol lefeküdni, kap enni, inni, tetőt a feje fölé. A szerencsés kiválasztottak meg egész életükben csak szexelnek.

Le az alászent, növénygyilkos vegákkal!

EssEm 2021.04.27. 12:08:23

Remélem a blogger sosem fogja felmérni a robbanómotoros közlekedés ökológiai lábnyomának mértékét, meg hogy mennyivel hatékonyabban rövidíti meg az életét a mellette elhajtó autós, mint a dohányos, aki miatt bosszankodik.
Félek ezek az adatok olyan tettekre ösztönöznék őt, amelynek jogkövetkezményei meggátolnák a további blogírásban, márpedig én szeretek ilyen félreinformált hőbölygéseket olvasni.

Macropus Rufus 2021.04.27. 12:20:32

egy picit megvédem a dohányosokat. Mondjuk azzal, hogy a fogyasztás terhelő adók közül ők fizetik a legtöbbet a dohány termékek jövedéki adója véget, szóval nem olyan egyértelmű a megítélésük. Mert lehet köpködni őket mert amit csinálnak az nem jó, meg káros, stb.(megjegyzem: az ország 2/3 erősen el van hízva ami kaja függőségre utal és szintén halálos lehet a vége, de a túlsúlyosokat nem köpködik le, pedig azok is függők, sőt fogadjuk el őket olyannak amilyen meg nehogy beszoljál neki mert akkor az nem píszí, mert a dagatt az szép... Na mind1)
De nézzük a dolgok anyagi vonzatát. Jelenleg 1 doboz cigin 745Ft adó van. Egy láncdohányos átlagosan napi 2 dobozt szív el (lehet van aki többet, de van aki ennyit sem, szóval átlag 2 doboz). Tehát ő naponta 1490Ft adót biztosan megfizet. És teszi ezt mondjuk 300 napon át. Tehát csak ez az egy ember egy évben kb. 447.000Ft adót fizet be a dohányzása után. És hány láncdohányos van az országban? Én úgy tudom marha sokan, (a felnőtt lakosság 28%, eleve bagózik ami nem kevés.) De a szép kerek számok miatt legyen ez 1 millió, és már is lehet látni, hogy a dohányosok véget 447 milliárdnyi adóbevételre tesz szert az állam. Namost játszunk el egy picit a gondolattal, hogy minden dohányos leteszi a bálzt. Akkor keletkezik a költségvetésben egy 447milliárdos hiány. Ezt valahogy be kell tömni mert ez marha nagy luk. És itt jön a bibi: adót kell emelni, ráadásul nem is keveset hiszen közel félezer milliárd forint hiányzik. Tehát emelnek. És ki fog sz@rúl járni? A nem dohányzó ui. neki pl. 4%-al nőttek az adó terhe ua. a dohányosnak havonta meg maradt közel 44.000Ft/hó. Ebbe bőven bele fér a többlet adó és még marad is.
Ez a baj akkor ha egy teljes rendszer ráépül egy olyan bevételre ami a káros szenvedélyre épül és meg akarják szüntetni. Mert ha a dohányzásból befolyó adó pl. az eü-nél landolt volna akkor nem lenne gond ui. a dohányzás megszűnésével nagyon sok betegség vagy meg is szűnne vagy drasztikusan csökene a számuk kvázi nem lenne szükség annyi bevételre. De mivel nem ez lett, ezért a kieső pénz bárhonnét hiányozhat...
Szóval nem kell annyira ekézni a bagósokat, mert átlagos nem dohányzóhoz képest több adót fizetnek be, aminek a megszűnését minden adózó meg fogja érezni kivéve a dohányosokat. Viszont az is tény, hogy bunkók is tudnak lenni amikor ott bagóznak ahol nem illene, és ha rájuk szól akkor a tekurvanayád (tisztelet a kivételeknek) de akkor ide már is hozatnék egy másik bandád a kutyásokat, mert (tisztelet a kivételeknek) ők is úgy vannak vele, hogy ha zavar a kutya ugatása akkor te szűnjél meg mert a kutyának az a dolga, hogy ugasson. És érdekes módon őket sem akarják kiátkozni... valahogy a bagó kiveri mindenkinél a biztit. Érdekes egy dolog ez. Én meg azt vallom, hogy az utca mindenkié. Ha ő bagózni akar akkor tegye. Ő is fizeti a közöst (adó) tehát a közterület az övé is ha tetszik az anti bagósnak ha nem. (megjegyzem: am. az anti bagós egy kis városi séta kapcsán legalább egy doboznyi sz@rt szív be a tüdejébe, de ez nem érdekli őt, mert a bagós az tehet mindenről. Ha korlátozni akarjuk őket, akkor ezzel arányosan csökkentsük a tőlük a közösbe folyó összeget is, hiszen bizonyos helyeket csak limitálva vagy egyáltalán nem használhatnak. Sarkalatos pont a társasházi bagós. De ezt már a ptk szabályozza, a szomszéd jog keretein belül. Szóval ezen nem érdemes rugózni mert van rá szabályozás.
Szóval a topicra a válasz: azért tűrjük, mert különben kibaszott sok adó menne a levesbe, amit az állam viszont be fog hajtani. Tehát ha nincs dohányos akkor kurvára sokat kell majd adózni (kb. évi 447 milliárdot. Van vagy 4 millió adózó, tehát kb. 117ezerrel nő meg mindenkinek az éves adója Ebből látható, hogy egy ex láncdohányos esetében ez még mindig több mint 300.000Ft-al kevesebb mint ami volt. Szóval az anti bagósok szopni fognak ha mindenki leteszi a cigit ahogy ők szeretnék.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.27. 12:22:43

@Hevesimarci

Vigyázz, itt van Pedó Matyi, mindjárt teleszarja a blogodat. Az a szokása, hogy flúdol: kommenteket másol be százasával.

Elk_nick 2021.04.27. 12:37:05

@Igazamvanvagyigazamvan?: Istennek a bibliából levezethetően tetszik a - poszter szerint bunkó módon - más orra alá füstölés. Több ponton említi az elégetett (áldozatként bemutatott) anyagok füstjét, valamint a katolikus liturgiának is része a füstölő használata.

Zool2107 2021.04.27. 12:49:11

@boundary: Hé faszfej, te meg az engedélyem nélkül beszívod azt a cigifüstöt, amiért én fizettem - nem is keveset. Mit képzelsz magadról?! Úgy gondolod, hogy minden a tiéd?

Mankel 2021.04.27. 12:49:16

Ez a bejegyzés egy tőröl metszett posztmodern marhaság. A lehető legszélsőségesebb , kompromisszum készség 0, összemossa a bunkó módon dohányzót az összessel és egy marginális kissebség gondját rávetíted az egész nemdohányzó társadalomra.
Mindezt olyan stílusban, hogy a tahó bagósokkal szimpatizál az ember.

Valószínüleg azért nem lázadnak, mert egyszerűen nem zavarja őket.

Évekig kell masszívan dohányozni, hogy érzékelhető tüneteid legyenek. Az hogy elmegy melletted egy dohányos cigizve, vagy melléd áll egy dohányzó a gyalogos átkelő helyen az egészségedre elhanyagolható. Ellensúlyozd nap 5 perc cici bámulással éveket ad az életedhez.
Az meg, hogy zavar a szag... Én a kv/ töltött káposzta szagát utálom mégsem hisztizek miatta, ha szomszéd főz.

Aki meg kijelölt helyen dohányzik, meg nem szándékosan tahó azzal a világon semmi baj.

nagyfeszültség 2021.04.27. 12:53:45

@Boar.: Ne szidd senkinek az anyukáját. Nem tehet róla. Nem tudhatta, hogy ez lesz. Legyen egy kis empátiád: gondolj bele, hogy ha a te édesanyád tudta volna, hogy egy ilyen büdös, senkiházi szarkupacot fosik a világra, mint te, azt sem engedte volna apádnak, hogy megbassza. Belegondoltál ebbe?

para_noir 2021.04.27. 12:54:12

@Macropus Rufus: te jó ég, nehogymár az legyen a dohányosok védelmének indoka, hogy nélkülük kevesebb lenne az adóbevétel! Szépen kikalkuláltad, hogy egy dohányos évi 447 ezret adózik (mondjuk napi két dobozzal csak a legdurvább láncosok szívnak, bőven elég napi egy doboz átlagot venni), rendben, és tudod, hogy milyen összegű tétel egy tüdőrák kezelése, vagy csak egy krónikus copd szinten tartása, vagy az egyéb számos kapcsolódó betegség kezelése? Sok-sok millió forint, a kis részét sem fedezi az adóbevétel, ami ráadásul nem is célzottan az egészségügybe megy, hanem a nagy kalapba, és lehet, hogy kátyúzás lesz belőle, ami persze hasznos, csak ha ennek az az ára, hogy évente tízezrek halnak meg a dohányzás miatt, akkor akár le is lehetne mondani róla. A dohányzás adóbevételeinek eltűnése szükségszerűen azt jelentené, hogy a kiadási oldalon is felszabadul egy iszonyatos mennyiségű pénz, ha pedig pár tíz milliárd differencia marad a végén bármely oldalon, az marginális ahhoz képest, hogy nincs többé dohányzás (persze ez elméleti jellegű, hiszen nem fogják betiltani a közeljövőben, meg a távolabbiban sem). Gazdaságilag legfeljebb a dohánygyáraknak és a lobbitevékenység során kipárnázott embereknek éri meg igazán ez az egész, össztársadalmilag nulla haszna van (kárt viszont okoz bőven).

Mankel 2021.04.27. 13:03:03

@para_noir: hm nem minden tüdőrákos dohányzik a donyányzás 10-15% növeli az esélyét, hogy az leszel. Tehát ha volt rá 10% esély hogy tüdőrákos legyél akkor ha dohányzol 11,5% lesz.
A cukrosok sokkal többe kerülnek. Az is addiktív. Kövér ember ronda izzad szóval büdös is tiltsuk be a cukrot?

A kocogó embernek szétmegy a térde. A térd/csípő protkó drága. Az izzadt ember büdös. Tiltsuk be a kocogást?

Exploiter 2021.04.27. 13:03:48

Vegyél fel maszkot, öreg.

midnight coder 2021.04.27. 13:21:06

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Matyika, veled már milliószor feltörölték a padlót, egyebek közt a nordikus troll is akinek most a nickjét lopod, és néhányszor én is, csak tudod normális ember nem õrzi meg a blog.hu-s hozzászólások tartalmát hónapokra visszamenõleg, csak az olyan beteg emberek mint te vagy. A másik különbség, hogy veled még nemigen fordul elõ, hogy beismerted hogy tévedtél, max. azzal a dologgal nem foglalkoztál tovább. Tudod, ez is annak a jele, hogy meg kellene látogatnod egy pszichomókust.

gigabursch 2021.04.27. 13:21:52

100-ból 101 dohányos tahó.
Ez vitán felül áll.

Amúgy pártunk és kormányunk egyik kifejezetten helyes intézkedés sorozata volt, amit a könnyű dohányzás ellen tett.

Mankel 2021.04.27. 13:24:20

@gigabursch: 100 ból 101 kocogó/cukorfogyasztó/vagy amelyik csoportba te is beletartozol. Is tahó.

KolbászosRájásPizza 2021.04.27. 13:25:37

kurva anyád.
igazából sajnos mást nem tudok megfogalmazni erre a tahó posztra. te úgy gondolod, hogy te vagy a nagy szuperzöld faszláma és mindenkinek úgy kell tennie, ahogy te gondolod. na, örömmel hívom fel a figyelmed, hogy vannak mások is, akik nem így gondolják. most hagyok időt, hogy elmenj egy sarokba és elmajszolj valami vegán szójalófaszt, amíg új brühühü posztot fogalmazol meg, kis csicseriborsóm.

gigabursch 2021.04.27. 13:27:18

@antiindex:
Matyika, ezt a szennyet még hányszor linkelés be?

Boar. 2021.04.27. 13:29:41

@nagyfeszültség: Nyomika, az én anyukám tudta, hogy egy ajándék leszek a világnak...
Ellenben neked volt anyukád egyáltalán? Vagy apád kiverte a fal tövében a homokra és a nap kikeltett? Sanszos...
A magatokfajtával a kertemet se trágyáznám mert kipusztulnának a zöldségek.

Boar. 2021.04.27. 13:37:28

@gigabursch: Vitán felül áll...
Ja, mivel akkora baromság amiről tényleg felesleges vitázni, pláne egy ilyen agyatlan kis balekcsírával, igaz, bekecsence?
Imádott narancssárga majmaid pedig leginkább arra hajtottak, hogy a dohánytermékek értékesítéséből származó haszon a fideSSes zsebekbe kerüljön, akárhány egzisztenciát kelljen is ehhez tönkretenni. A dolog hozadéka, hogy többszörösére nőtt a csempészcigik forgalma.
A nagypofájú heintz tamás kaposfüredi háziorvos aki beterjesztette a dohányzás visszaszorításával kapcsolatos törvényjavaslatot és közben nagy csinnadrattával "leszokott" a cigiről, egy hónap elteltével már újra füstölt...asszonyostul...mert "testsúly problémáik adódtak". Istenem, gerinc problémáik nem adódhattak...

_Neville 2021.04.27. 13:41:07

Tyú bazmeg, ez ugye valami paródia? Ennyire senki nem lehet gyökér. Vagy ha mégis, akkor inkább tíz láncdohányossal zárjanak össze egy napra egy szűk pincébe, minthogy szabad levegőn kelljen egy helyen lennem egy ilyen besavanyosott, antiszoc gyökérrel. Az ilyen küldetéstudatos embergyűlölők sokkal többet ártanak a világnak, mint akárhány dohánygyár...

Boar. 2021.04.27. 13:41:49

@para_noir: Elfelejted, hogy a legdurvább dohányosok nagy része el sem megy orvoshoz tehát kurvára nem fogja a tb kasszát terhelni. Ellentétben a kibaszott öntelt "egészséges életmód hívőkkel" akik egy köhögés után már a rendelőben követelőznek és ha megütik a lábukat a parkban akkor CT, MR, űrállomás...

gigabursch 2021.04.27. 13:46:01

@Boar.:
Nem vetted még észre, hogy milyen szinten sz.rok rád?

Boar. 2021.04.27. 13:49:24

@gigabursch: Ahhoz neked még nőni kell kisfiam, hogy észrevegyelek...

midnight coder 2021.04.27. 13:49:48

@gigabursch: Persze. Az igazi nordikus troll IQ-ja kb. a duplája ennek a majoménak. Akinek amúgy Brendel Matyi a "becsületes" neve. Bár én már ebben sem vagyok biztos, lehet hogy csak kiadja magát annak is.

para_noir 2021.04.27. 13:51:06

@Mankel: anélkül, hogy mélyebben belemennénk a példáid erős torzságába, megjegyezném, hogy a kocogás a dohányzással ellentétben egy egészséges, kifejezetten ajánlott tevékenység, segít számos betegség megelőzésében, nem terheli a környezetet, és nem okoz kárt, bosszúságot másoknak. Hirtelen csak ennyi a különbség. A kocogástól meg nem szokott szétmenni az ember térde, sőt, mozgásszervi problémákra kifejezetten ajánlott.

gigabursch 2021.04.27. 14:12:53

@Boar.:
Akkor tedd meg, hogy észre se veszel és nem is reagálsz rám...
JSZ!

Boar. 2021.04.27. 14:17:43

@para_noir: Soha nem esik szó a dohányzás másik oldaláról. Megy a hörgés, hogy büdös meg tüdőrák meg világvége és tíccsukbe...
A dohányzás stresszoldó. Nem titok, a stressz milyen hatással van az életünkre. Ami ma csak bosszant, hosszabb távon szomatikus tüneteket fog okozni és megy a fejvakarás, hogy vajon miért jött elő ez vagy az a nyavalya.
Egy elég ártatlan módszer a stresszoldásra egy elszívott cigi, ezenfelül szociális hatásai is vannak. Az ember nem egy növény a virágcserépben aminek megadjuk a napfényt meg a vizet és akkor szépen, egészségesen éldegél. Vannak olyan igényei amelyeket nehéz racionális érvekkel megindokolni és mégis sokszor felülírnak mindent.
Dugni sem csak a gyermeknemzésért szoktunk, sőt. És ha figyelembe vesszük, hány életet oltottak ki, hány háborút indítottak egy-egy túlértékelt pináért, hát a dohányzás csak szalutálva jelenthet.
A társadalom működéséhez szükséges egy bizonyos fokú tolerancia, aminek a legcsekélyebb nyomát sem lehet felfedezni ennek a hisztis hülyegyereknek a durcásan toppantgató írásában. A normális dohányos nem erőlteti rá magát a környezetére de a normális környezet sem lehetetleníti el a dohányost. Az meg, hogy a nyílt utcán se lehessen rágyújtani, nonszensz. Ha van légmozgás, elviszi, eloszlatja a füstöt. Ha nincs, a járművek nagyságrendekkel durvább szennyezése mellett a cigifüstnek semmi jelentősége.

gigabursch 2021.04.27. 14:17:49

@midnight coder:
Ööö..., most ezt kétféleképpen tudom értelmezni. Segíts, hogy értetted!

Az egyik, hogy Brendel IQ-ja fele Kurt úrfinak. Ez kb. az elmúlt évek hozzászólásaiból egyértelműen kijön. Főleg az elmúlt hónapok vonatkozásában.

A másik olvasat, hogy Kurt úrfi lenne maga Brendel.
Ha viszont ez igaz, akkor qrva nagy gáz, mert az elmúlt hónapokban elég sokat csatozott önmagával...

Boar. 2021.04.27. 14:18:55

@gigabursch: Nem rád reagáltam hanem a dohányosokat egy kalap alá vevő baromságodra.
JSZ!

verjemanyadba 2021.04.27. 14:28:43

Kedves cikk iro! Ha soha tobbet nem ulsz autoba vagy karos anyagot kibocsato autoba es soha tobbet nem ulsz tabortuz kozelebe stb stb ami engem karosit akkor majd en sem gyujtok ra az utcan. Ugyanannyi jogod van kikerulni egy dohanyost mint neki ragyujtani. Zart tereken nem gyujtunk ra, az meg hogy te utalod es lenezed a fohanyosokat a kutyat nem erdekli. Biztos vagyok benne, hogy van karos szenvedelyed. Elobb azzal foglalkozz. De ha tenyleg ennyire fontos neked a sajat es masok egeszsege nyomatekosan megkerlek soha de soha tobbet ne ulj autoba buszra hajora semmi olyan jarmure ami karos anyagot tol ki a levegobe. Azert mert a cikk elejen megerto tudsz lenni dolgokkal de a dohanyzassal nem az a te szubjektiv velemenyed. Elobb lepj fel azok ellen es a vegere hagyhatod a dohanyzast, mert az a lekisebb rossz szamodra a felsoroltak kozul megsugom

Mankel 2021.04.27. 14:38:50

@para_noir: nos csak egy sormintát akartam felvázolni. Ebbe az érvrendszerbe amit a korábbi hsz-ban írtál bármit bele lehet suvasztani.
Pénzkédés az egész simán tudsz olyan tudományosan alátámasztott kutatást iratni, hogy egészségrombolásban a kocogás és dohányzás között nincs különbség. Izületi kopás, a szennyezett levegőn futás tüdőrombolása, gerinc bántalmak, izom gyulladás... csak fantázia kérdése.
Nyakon borítom egy kis hisztivel az elviselhetetlen szagról amikor elmegy melletem az utcán vagy mellém ül a buszon zuhany nélkül és megkapom a fenti posztott.
Leöntöm egy kis anyázással, hogy míg a dohányos extra adót fizet a közösbe, ha már pusztítja magát, míg a futók nemhogy extra pénzt nem fizetnek de még egy csomót költünk mindenféle futópályákra a közösből... hmm egy kis kampány és a kocogó lett az új dohányos.

Mankel 2021.04.27. 14:51:04

@Mankel: elus felejtettem a futás endorfint szabadít fel eggyeseknél(akik hobbiból futnak) akkor amitől szintén üggők lesznek. Magyarul drogosok. Vagyis a futó egy mindenkire szaró, rengeteg közpénzt elemésztő, narkós aki miatt még a fákat is ki kell vágni a futópályáik miatt.
Na milyen megvan az ideológia a kocogó az új dohányos.

sommas 2021.04.27. 14:59:05

Mindíg azt hiszi az ember, hogy ennél lejjebb már nem lehet. De jönnek ezek zsenik és rácáfolnak. Hogy ragadt volna az a ; hús, laktóz,glutén, dohányfüst stb. érzékeny fejed az an...ba.

gigabursch 2021.04.27. 15:00:23

@gigabursch: @midnight coder:
Most már összeállt, mi a különbség a két nick között...
Kép, mögöttes hivatkozás, létesítés, pontos név, stb...
Ez egy szimpla fikanick...
Viszont Brendelnek ez az álcaruha se jött be...

EmericusMax 2021.04.27. 15:00:56

Közterületen még igaza is lehetne a cikk írójának, csakhogy a saját erkélyén például mindenki azt csinál amit akar.
Nem az erkélyedre szarok példára gondoltam, de konkrétan a saját erkélyén mindenki annyit dohányozhat amennyit csak akar, mert nincs olyan szabály és törvény ami tiltaná vagy szankcionálná. Itt a saját erkélyen van a hangsúly, tehát pl. ha a csikkeket a másik erkélyére dobálod be, vagy a hamut oda vered le, az már nyilván garázdaság, de minimum szemetelés.
Annyit tehetsz ellene, hogy becsukod az ablakot, amikor a dohányos ott van az erkélyen. Gondolom nincs kint 24 órában minden nap, mert anyagilag ki bírná azt :) Kb. ennyit tudsz védekezni a szmog vagy az ipari szennyezés ellen is. Sajnos az igazság az, hogy te nem vagy tekintettel a dohányosokra, ők meg rád.

A táplálkozásbeli dolgok, meg az atomenergia kérdése meg egy nagyon más tészta. Fölemlegetni a húsevést meg az atomenergiát a dohányzással egy kontextusban teljesen értelmetlen.
A húsevés pl. egyéni preferencia kérdése, biológiailag az ember mindenevő, a fogazata is ehhez alkalmazkodott, tehát születni senki sem születik vegának, maximum saját elhatározásból, vagy környezeti kényszerhelyzetből kifolyólag lesz az. Most hagyjuk egyébként, hogy milyen tápanyag és ásványi anyag forrás a hús és az állati eredetű fehérje. Az én véleményem az, hogy a normális ember mindent eszik de mértékkel. Az ember mindig is vadászott és ennek része az ölés, a nagyipari hús előállítás része is az ölés.
Ugyanez a bunda meg a bőrkabát kérdése. Én szeretem a természetes anyagokat és utálom a műanyagot. Szóval ha odajönne és lefújná a bőr dzsekimet egy állatvédő festékkel, akkor minimum pofán verném, mert milyen jogon rongálja a tulajdonomat? Kell-e ölni állatot a bők kabáthoz? Igen kell. De ha Isten nem akarná hogy hordjuk, akkor minek teremtette a nercet meg a kígyót? Amúgy meg honnan veszed, hogy a növény amit megeszel nem szenved, amikor levágod, kitéped stb.? Szóval maradhatnál a fényevésnél, ha következetes lennél. Én nekem személy szerint nincs bajom a vegákkal és a vegánokkal, mindenki maga döntse el, hogy mit eszik. De azt a propagandát utálom, hogy minden vega és vegán meg akarja mondani a tutit és azt sugallja, hogy mindenki aki eszik állati eredetű táplálékot az egy hóhér gazember. Mi közöd hozzá, hogy ki mit eszik?

Az atomenergia dettó. Az igazság az, hogyha minden villamos energiát nukleáris úton állítanánk elő, akkor nem lenne olyan szennyezett a föld mint most. Ahogy írták is, nem lehet mindenhol duzzasztó gát, meg nem fúj mindenhol a szél, meg nem süt mindenhol a nap eleget ahhoz, hogy mindent megújuló erőforrásból állíthassunk elő. És akkor a növekvő népesség nincs is benne a képletben.

Én úgy látom, hogy a cikk írója megmentené az összes állatot meg minden, akkor is ha ehhez 3 milliárd ember éhen halna, ami ugyan kínhalál, de az írót nem izgatja... amíg nem ő halna éhen, vagy nem a szerettei.

Visszatérve a dohányzáshoz, sokan dohányoznak, igen ártalmas, de mindenki eldöntheti, hogy dohányzik-e vagy sem. Aki igen és betartja a szabályokat, tehát a kijelölt helyeket használja, otthon szívja stb. az nem károsít másokat szándékosan. Ha ezt egy nem dohányzó nem tudja tolerálni, akkor annyit tehet, hogy próbál a füst elől kitérni. Legyikolni úgy sem tudná az összes dohányost. Ez egy olyan helyzet, amit nem tud az egyén befolyásolni. Azért ma sokkal jobb a helyzet, mint évtizedekkel ezelőtt, ahol mindenki dohányzott és a szabályozás le se szarta, hogy nem dohányosok is vannak. Pl. éttermek, kocsmák, repülő, vonat, hivatalok, munkahelyek... Szívta és szívhatta mindenki mindenhol... Azért ma jobb a helyzet ennél.

para_noir 2021.04.27. 15:06:24

@Mankel: oké, csak nem teljesen értem, hova akarod kifuttatni a gondolatsort. A kocogókat nem támadják, és nem is fogják, mert a ténykedésük kb senkit nem zavar, nem bosszant, teljesen ártatlan dolog. A dohányzás meg az llenkezője. Értem én, hogy példa, de ha a kocogást behelyettesítjük más hasonló, bárkit alig zavaró dologgal, ugyanaz jön ki, a dohányzás káros a dohányzóra, a dohányzást elszenvedőre, van egy csomó egyéb káros faktora, míg a kocogásnak meg a hasonló csipcsup hobbiknak nincs. Akkor végülis mi a lényeg?

Mankel 2021.04.27. 15:20:11

@para_noir: Ne kezdj el emberi alap jogokat korlátozgatni , csoportokat ostorozni, mert nem tetszik amit csinálnak ugyanis 20 perc alatt a te általad üzött dolog is felkerülhet a listára.
Kialvatlanul 20 perc alatt megalkottam, hogyan lehet a kocogó az új ellenség.
A dohányzást normális módon üző olyan mint a kocogó. A kocogó meg mint a mókus ami olyan mint a patkány csak vomt pr managere.
Ugyan úgy azt érzem magam és vagyok értetlen a dohányosok konstans basztatása miatt, mint te amikor a kocogókat piszkáltam.

Boar. 2021.04.27. 15:22:30

@EmericusMax: "Én úgy látom, hogy a cikk írója megmentené az összes állatot meg minden, akkor is ha ehhez 3 milliárd ember éhen halna, ami ugyan kínhalál, de az írót nem izgatja..."
Utána meg a "megmentett" állatok halnának éhen, törne ki köztük járvány, fordulnának az emberek ellen stb.

para_noir 2021.04.27. 15:27:28

@Mankel: Én nem kocogok és ex-dohányos vagyok, szóval nem csap mellbe az eszmefuttatás, csak azt nem értettem (most se annyira) hogy mi a logika két ilyen terület összemosásában elméletileg, amikor sosem fog bekövetkezni gyakorlatilag. Mondjuk a kövérekkel kapcsolatban már felmerülhet ilyesmi, ők is önként, tudatosan károsítják magukat, amit aztán a közös kassza terhére kell majd gyógyítgatni, nem lenne nagyon elrugaszkodott ötlet valami különadó a dagadtaknak, piásoknak, cigizőknek, mert az eü kasszából is többet vesznek ki. Így már lenne értelme a gondolatsornak, csak így meg megint oda jutunk, hogy hasonlót a hasonlóval mosunk össze, a kocogók ebből megint kimaradnak, hidd el, sosem fog senki a vázolt módon nekimenni a kocogóknak, mert senkit nem zavarnak, ez a lényegi különbség (és értem, hogy nem csak kocogókról van szó). Ettől független értem, amit mondasz, csak nem értek vele teljesen egyet.

javított állomány 2021.04.27. 15:35:29

@Boar.: De csak kapszulás lattét szójatejjel. :-)

Mankel 2021.04.27. 15:36:15

@para_noir: azért a kocogók mert a kövérek vagy az alkeszok túl könnyű prédák.
Ne vegyél rá mérget. 30 éve a bagózás menő volt.
Tudom hogy kicsit erőltetett a példa de a gyerek 4 óránként kelt szal van egy önként vállalt gvantanamói kínzóm.

para_noir 2021.04.27. 15:40:58

@Mankel: haha, nálunk már csak két riasztás van, ha jó éjjelünk van :)

EmericusMax 2021.04.27. 15:49:13

@Boar.: Nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a cikkíró nem tesz különbséget. A vágóhíd borzalmas ige, de nem szórakozásból öldösik ott az állatokat, hanem mert kell a táplálék. Ez ellen lehet egyénileg tiltakozni, vagy választhatod hogy te nem eszel húst, de nem tudod megállítani az állattenyésztést és ez jó is így, mert ha bármelyik egyén ezt megtehetné, akkor emberek szenvednének az ő hülyesége miatt. A cikkíró is enne húst, ha választania kéne az éhenhalás vagy a húsevés között. Ha pedig az éhenhalást választaná, akkor csak szimplán hülye :)
A cikk témája igazából a dohányzás és a cikkíró nem méltányolja azt hogy mennyivel jobb a helyzet most, mint régen, amikor tényleg nem volt szabályozás. Én sem támogatom a zárt térben dohányzást, de nyílt területen, ahol eloszlik a füst, ott miért ne lehetne? Ennyi erővel a fa tüzelést, vagy minden fajta szabadtéri égetést, vagy minden belső égésű motort is be kellene tiltani, ami nyilván utópisztikus elképzelés.
A büdös nagy igazság sajnos, hogy jótékonykodni, környezetet kímélni, egészségesen táplálkozni az tud, aki anyagilag megengedheti. Az éhező meg megeszi a szemetet is hogy az életét mentse...
Ahol ennyi függő van, ott nem lehet teljes tiltással eredményt elérni, lásd. alkohol tilalom USA...

Enit 2021.04.27. 16:37:21

Mi a gond?
A bagós meg kénytelen elviselni az ocsmány pofád látványát. win-win.
Oszt jónapot.

horrorpornó bábszínház 2021.04.27. 17:26:41

Én meg arra nem tudok magyarázatot, hogyan írhat valaki ilyen szar helyesírással abban a korban, amikor a helyesírási szabályzat ingyen elérhető a neten.

Hogy mekkora baromságokat, az a kérdés másik fele.

A húsevés szükséges az agy fejlődéséhez. Látszik, hogy te nem nagyon ettél gyerekkorodban, elég csökevényes is maradt az agyad, mint az az írásodból látható.

horrorpornó bábszínház 2021.04.27. 17:44:26

@nagyfeszültség:
Húst nem zabálni meg tudatos és jelentős IQ-csökkentés.
Rajtad látszik is a hatása erősen.
Mint minden Vegetar Jánoson, vegán, vegánon, egyéb tisztán növényevő barmon.

@eßemfaßom meg áll:
És a fénygyilkosság az smafu?

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
+1
Én még csak nem is fulladok tőle, évtizedekig jártam koncertekre, kis, levegőtlen klubokban tömény bagófüstbe, de azért jobb most, hogy már nincs. Egyszerűen csak rohadt büdös, amellett, hogy egészségtelen.
Az Orbán-kormány 11 év alatt hozott 3 jó intézkedése közül ez volt az egyik, hogy a dohányzást betiltották a szórakozóhelyeken. A másik a kata. A harmadik nem jut eszembe, de biztos, hogy 11 év alatt volt legalább 3.

@boundary:
Ha egyedül vagy ott, akkor nem. Mások közelében dohányozni, az viszont tahóság, szabadtéren is.

@MAXVAL birсaman közíró:
Hol ír ilyet a biblia az alkoholról? Idéznéd?

@midnight coder:
Aztán mit érnél havi 5 Ft-tal? A beszedés adminisztrációja legalább a százszorosa lenne.
A kutyatartás adóztatása egyébként nem rossz ötlet, háztartásonként 1 kutya évi 5 ezer, 2 kutya kutyánként 50 ezer, 3 kutya kutyánként 300 ezer, és így tovább. A sok barom legalább leszokna arról, hogy kutyafalkát tartson egy lakótelepi 50-60 négyzetméteres lakásban, mint most.

Sadist 2021.04.27. 18:19:06

Brendel Mátyás pedofil.

horrorpornó bábszínház 2021.04.27. 18:51:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hát nem is tudom.
Nagyapám saját bevallása szerint 6 éves korától dohányzott, 90 évesen halt meg, orvos az évi kötelező szűréseken (tüdőszűrés stb. - akkor még kötelező volt évente egyszer, nem is volt tbc-s az országban, mint most) kívül akkor látta, amikor a háborúban meglőtték kora huszonévesen a fronton. És 85 évesen még elvitte a vállán a 80 kilós búzászsákot.
Meghalni is úgy halt meg, hogy reggel megetette az állatait, utána ült a széken, itta a kávéját, aztán lefordult, az orvos szerint mire a földre ért, már nem élt.
Szóval ez sem általános igazság.
Mondjuk nem volt láncdohányos. Amellett azért az alkoholt sem vetette meg, bár részegnek sosem láttam.

@Dont forget to bring a towel:
Nem mindegyiké, és van köztük mérgező is, szóval csak óvatosan! :-)

@Alick:
A toleranciát legjobban hirdetők is csak kapni szeretik a toleranciát, adni nem igazán.

@arthurthedent:
Egy repülőnyi utas (átlagban kb. 120 fő) az elfér 30 gépkocsiban kényelmesen, de egyébként igazad van, szerintem sem a repülés a legszennyezőbb, sőt, talán egy főre levetítve a legkevésbé szennyező (a járgány teljes élettartamát véve még talán a villanyjárgányokat belevéve is, mert az aksik gyártása és újrahasznosítása rettentően nem környezetbarát).
200 autó (autónként 4 utassal számolva 800 fő) még egy telepakolt B-747-eshez (Jumbo Jet) is erős túlzás.

@midnight coder:
Most a Pfizer és a Moderna gyártói épp azon vannak felháborodva, hogy ha a ruszkik meg a kínaiak megszerzik az mRNS-es gyógyszergyártás mikéntjét, képesek lesznek hatékony rákgyógyszert kifejleszteni. Baszd meg, gondoltam magamban, ennek inkább örülni kéne, nem?
Egyben felveti a gyanút, hogy igazából már most is lehetne ilyet, csak anyagilag ellenérdekeltek benne a gyógyszergyártók.

@hypatia:
Tudod, kevés agyú kommentelőtársam, a közlekedés szükséges rossz, a dohányzás meg szükségtelen.
"tulajdonképpen az év nagy részében közel belélegezhetetlen a levegő"
Akkor te mit lélegzel?
Vagy ha mégis belélegzed, akkor itt most hazudsz? Ezt fel sem merem tételezni, nem vagy te Orbán Viktor!

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Mondjuk az LMBTQWTFXYZ-felvonulás nem árt az egészségednek, míg a te dohányzásod árt a másokénak is. (Mindamellett, hogy én is ellenzem az LMBTQWTFXYZ-felvonulást, legalábbis a belvárosban, bár egyszerűbb BBBBBBBB-felvonulásnak nevezni, ugyanis ez a sok szép kezdőbetű mind a buzi szónak egy - szerintük - fennköltebb formája. De érdekes módon nem Pusztavacson, a préri közepén akarják tartani, ahol a kutyát nem zavarná, azt tennék egymásban oda, amit és ahova akarnak, akár nyílt színen is - bár tartok tőle, hogy pár miazapánkfaszás barom lemenne oda is hőbörögni.)
Ja, és nemcsak törvény tilthatja, hanem sok egyéb is, pl. lakóközösségi határozat stb.

@MAXVAL birсaman közíró:
Dehogy keveri. A körzeti orvos pl. bizonyíthatóan létezik, nemcsak néhány hozzád hasonló agyrokkant, súlyosan valláskárosult elmebeteg hagymázos álmaiban.

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Másrészt aki szerint kegyetlenül végzik ki az állatokat a vágóhidakon, annak levetítenék egy filmet arról, hogyan teszik ezt a természetben pl. a hiénakutyák, amelyek a még élő, négy lábon tántorgó antilopnak már eszik a beleit a felszakított hasából. Nem vagyok biztos abban, hogy ha az antilopok körében tartanának egy népszavazást arról, hogy melyik halálmódot választják, akkor a vágóhídra érkezne a több nem szavazat.

@Móg:
Egyrészt a tüdőrák nem örökletes, másrészt azzal, ha halálra iszod magad, nem károsítod a közeledben lévőket, az meg le van szarva, hogy saját magaddal mit csinálsz, mibe döglesz bele.
Az összes többi példád is ezért szar. Nem erőltetett, hanem simán csak szar.

"Kialvatlanul 20 perc alatt megalkottam, hogyan lehet a kocogó az új ellenség."
Csak hát agyatlan baromságot alkottál, ahogy minden hozzászólásodban csak arra vagy képes.
A kocogó nem árt másoknak, te meg a dohányfüsttel igen.
Azért ezt 70-es IQ fölött már fel szokták fogni.

@Macropus Rufus:
Azzal, ha valaki halálra eszi magát, nem mérgez másokat. A dohányos meg igen.
"az anti bagós egy kis városi séta kapcsán legalább egy doboznyi sz@rt szív be a tüdejébe"
Lehet, de az elkerülhetetlen. Viszont nem akar még többet beszívni egy barom bagós miatt.

@Zool2107:
Basszál ki vele jól, ne gyújts rá a közelében!

@Exploiter:
Vegyél fel te, és cicizzél azon belül.

@EmericusMax:
Ezt a saját erkélyes dolgot azért gondold át még egyszer.
Ha valaki úgy dohányzik a saját erkélyén, hogy a te lakásodba megy a füst, simán kérhetsz ellene a jegyzőtől birtokháborítási végzést. (Ahogy azért is, ha a kutyája egész nap ugat, ami téged zavar.)

Ami a bőrből készült ruházati termékeket illeti: többnyire nem direkt ezért ölik meg az állatokat, általában a húsukért megölt állatok bőréből készülnek. A csak a bőrükért való állatok tartását én is elítélem.

@Enit:
De mi van, ha angyalarcú?
A bagós viszont mindig is bunkó lesz.

eßemfaßom meg áll 2021.04.27. 18:53:36

@MAXVAL birсaman közíró: Biztos, hogy a körzeti orvos teremté a növényeket a harmadik napon?

eßemfaßom meg áll 2021.04.27. 19:38:00

@Mankel: daganatok.hu/tudorak/a-tudorak-kialakulasanak-kockazati-tenyezoi
"a tüdőrákos esetek túlnyomó többségének - egyes tanulmányok szerint 90-95%-ának - a dohányzás az oka. Ezen belül a cigarettázás a becslések szerint az esetek körülbelül 87%-áért felelős."

Brendel meg pedofil buzi

tcrex 2021.04.27. 19:49:52

Dír poszter...a kérdésedre az a válasz, hogy különbözőek vagyunk és ez azzal jár...hogy különbözőek a szokásaink...a másokat zavaró szokásaink is...ebből adódóan van a toleranciaszintnek is egy társadalmi minimuma...a legtöbb embernek ez megvan...neked nincs...ebben az egész dohányosok elleni vendettában egyébként az a legundorítóbb amikor a saját egészségetek védelmére mutogattok úgy, hogy a ti életmódotokról nem tudunk semmit és általában a null szintes toleranciátok mögött az áll, hogy utáljátok a füstöt...szóval ha véletlenül az agglomerációban élsz és te plussz a kedves nejed 2 autóval pöfékeltek be pestre hogy a 200 nm.es kecótok fűtését fedezni tudd akkor húzz el gyorsan egy pszichológushoz és fizess be egy tolerancia csomagra.

Mankel 2021.04.27. 19:49:59

@eßemfaßom meg áll: igen de annak az esélye, hogy tüdőrákban halj meg a dohányzás hatására 1%ról 1,2%-ra nőtt.

eßemfaßom meg áll 2021.04.27. 19:50:25

@MAXVAL birсaman közíró: Ha nem érted hát nem érted, tőled megszoktam.

Brendel Mátyás pedofil buzi

eßemfaßom meg áll 2021.04.27. 19:55:19

@Mankel: Felőlem azt hazudsz magadnak önmegnyugtatásul amit akarsz, Brendel is azt ismételgeti esténként a tükröt nézve: a méret nem számít. És nála tényleg nem, hiszen azoknak a 7éves kisfiúkhoz akikre veri még az ő bébipöcse is elég.

Egyébként meg www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/9870/a-dohanyzassal-kapcsolatos-tevhitek-es-cafolataik

fafafafafaragó 2021.04.27. 19:56:10

az alkohol még mindig több kárt okoz.

Mankel 2021.04.27. 20:10:15

@eßemfaßom meg áll: na azért a sértegetéseknek is van határa. Ne matyizz össze kérlek. Azért na. Kajak megbántottál.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 21:51:54

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Kissé sántít az ügy. Hogy társaloghattam a nevében, ha a vita végén regisztráltam Zöldi Lászlóként? De te hülye vagy ahhoz hogy észre vedd ezt az ellentmondást.

Kedvenc részem amikor Brendel Mátyást elsüllyesztik. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

Sir Gombóc 2021.04.27. 22:00:46

@nagyfeszültség: a növények is érző lények a maguk módján. A legjobb lesz, ha nem eszel semmit..

Móg 2021.04.27. 22:01:59

@horrorpornó bábszínház: Köszönöm a választ,bár semmilyen példát nem írtam az első mondatodban említetten kivül.Ha legközelebb sem írok arra is köszönöm a választ.A tüdőrák örökölhetőségére nem nehezebb rákeresni,mint a helyesírásra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.27. 22:07:30

@Kurt úrfi tеutonordikus vеzértroll: Tehát még mindig nem jöttél rá hogy csináltam. :-))

Kedvenc részem amikor Brendel Mátyást elsüllyesztik. :-))
www.youtube.com/watch?v=mymvU1Yydvw&t=652s

horrorpornó bábszínház 2021.04.28. 00:39:09

@fafafafafaragó:
De csak neked, barom. Azt mindenki nyugodtan leszarja, dögölj bele, ha akarsz.
A dohányfüstöd ellenben másoknak is.
Elhiszem, hogy a te agyaddal ezt nem lehet felfogni.

Örömhernyó 2021.04.28. 01:23:22

A dohányzás az egyik legértelmetlenebb függőség. Aki rászokott a dohányzásra, az már csak azért szív, hogy ne legyen neki rossz, elnyomja a megvonási tüneteket. A cigarettát letenni nehezebb, mint a heroint, a dohányos sokkal könnyebben esik vissza. Egyrészt a kőkemény fizikai függőség miatt, másrészt mert társadalmilag elfogadott a dohányzás.

Az egy vicc, hogy a legaddiktívabb drogok közül kettőt, az alkoholt és a dohányt elfogadjuk, kereskedni velük teljesen legális, sőt az állam még adóztatja is ezeket, mert már olyan régóta használja őket az emberiség. Grandfathered in... Ahogy az angol mondja. Megörököltük őket, nem lehet őket betiltani, csak adóztatni, aminek az állam is örül, mert aki ilyen durván addiktív drogokat fogyaszt, az fizetni fogja az adót.

"miként titkolják el az állatok mérhetetlen szenvedését" - Ásd bele magad a buddhista vilagnézetbe. Minden élő szenved, ez az újjászületés körfogásának része és lényegében így rójuk le a karmánkat. A végén jön a nirvána. A szenvedés természetes. Aki ilyen sötétzöld, az nem érti a természetet, hanem csak a saját kényelmét félti. Nem szereti látni állatok szenvedését, el akarja takarni a szemeit, neki ez kényelmetlen, kellemetlen. Tiltsákbe!
Hisz az ő kényelme, értékrendje van a világ középpontjában.

A növénytermesztés is állatok milliárdjait öli meg. Csak azok jobbára rovarok, amik nem aranyos, szőrös kis állatok, amiket a posztoló sajnálni tud.
Ezo-bio-öko módon élelmezni hétmilliárd embert nem lehet. Amíg a harmadik világban fossák magukból a nők az éhes kölyköket, addig nem lesz változás. A magyar ember pont hogy a legkevésbé környezetromboló életet tudja élni, hisz nincs pénze fogyasztani, minden olyan drága, mint a gazdag nyugaton, közben a fizetések alacsonyak. Ugyanakkor Magyarországon van szervezett szemétgyűjtés, tehát a magyar ember szemete jó eséllyel nem jut el az óceánokig.

fafafafafaragó 2021.04.28. 07:10:24

@horrorpornó bábszínház: ha városba költözöl elfogadod az előnyeit és a hátrânyait is, menjél tanyára... Szóval az szerinted teljesen rendben van, ha fényes nappal egy alkoholista megerőszakolja, megöli az utcán egyetlen gyermekedet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.28. 09:21:30

@Örömhernyó:

"A növénytermesztés is állatok milliárdjait öli meg. Csak azok jobbára rovarok, amik nem aranyos, szőrös kis állatok, amiket a posztoló sajnálni tud."

A rovarok idegrendszere annyira egyszerű, hogy ők nem tudnak szenvedni. Lényegében biorobotok. A cssirkék, pulykák, disznók, marhák stb. viszont tudnak félni és szenvedni. Óriási különbség.

"Amíg a harmadik világban fossák magukból a nők az éhes kölyköket, addig nem lesz változás. "

Te rasszista, náci, fasiszta vagy. És tudatlan is, mert nem tudod, hogy csak a fehér ember gyerekének vagy ökolábnyoma, csak a fehér ember gyerekének felnevelése juttat gyerekenként nem t'om hány millió tonna széndioxidot a légkörbe, a harmadik világbéli rasszok gyerekeinek felnevelése megköti a CO2-t, és tiszta oxigént juttat a légkörbe. A felvilágosult liberálisok épp ezért szorgalmazzák a fehér ember szaporodásának további jelentős lassítását, sőt megszüntetését, és a fiatal néger, muszlim stb. migránsok betelepítését a fehér ember lakta országokba,

horrorpornó bábszínház 2021.04.28. 11:04:57

@fafafafafaragó:
Veled hányszor történt ilyen, te agyatlan barom?
És hányszor az, hogy valami hozzád hasonló segg az arcoba fújta a füstöt?

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Na baszd meg, az utolsó bekezdésedet a kezdő mondat után majdnem komolyan vettem.

Ami a rovarokat illeti, félni azért azok is félnek. Ha közelítesz feléjük, menekülnek. Lehet, hogy szenvednek is, hiszen mg a növényekről is mondanak ilyeneket.

Pál Hugyecz 2021.04.28. 11:49:03

Nekem csak az a furcsa hogy.A pia ellen miért nem tiltakoznak ennyire!?.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.28. 11:54:35

@Pál Hugyecz:

Szerintem azért, mert a piálással az illető nem szennyezi a közelében lévők levegőjét.

@horrorpornó bábszínház:

Sajnos vannak, akik nemcsak komolyan veszik, hanem a megvalósítását is erőltetik.

horrorpornó bábszínház 2021.04.28. 13:21:27

@Pál Hugyecz:
Mondjuk azért, baromka, mert azzal csak magadnak ártasz, a közeledben lévőknek meg nem, és ki nem szarja le, hogy te magad miben döglesz meg, csak másoknak ne árts?
Te ennyi aggyal hogyhogy mégnem az elme- és gyógyintézetben vagy?

Örömhernyó 2021.04.28. 16:20:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A cssirkék, pulykák, disznók, marhák stb. viszont tudnak félni és szenvedni. Óriási különbség."

Kissé fajista hozzáállás ez. A csirke, pulyka lényegében egy mindent túlélt dinoszaurusz. Hogy fél-e meg szenved-e az egy modern, unarkozó embert érdeklő kérdés. Lassan már bűn lesz Nyugaton húst enni, jönnek a vegán "húsok".
Lehet, hogy ha az állatokat nem érdekli más állatok szenvedése, akkor az embereknek se kellene túllihegni ezt. Nem kínozni kell az állatot, de azért szakszerűen leölni, feldolgozni, megenni nem ördögtől való dolog.
Mellesleg emberek is szenvednek a világban, azokkal a vegánok valamiért kevesebbet foglalkoznak. Szemükben az ember egy környezetet szennyező, a Föld élővilágán élősködő lény. Érdekes, hogy pont az ember nevű állat védelme nem érdekli őket.
Szerintem az ember is az állatvilág része, nem kellene démonizálni. A túlnépesedést meg kell állítani, de pont a nyugati embert nem kellene már tovább cseszegetni, mert ha valahonnan jöhetnek megoldások a világ problémáira, az pont a fehér civilizáció. Egy mozambiki kecskepásztor nem fogja feltalálni a fúziós erőművet. A kicsi kínai meg legfeljebb lekoppintja, ha a fehérek kifejlesztik. Ez a szereposztás a világban.

Örömhernyó 2021.04.28. 16:33:33

@horrorpornó bábszínház: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Pál Hugyecz: Össztársadalmi szinten a dohánynak sokkal kisebb a káros hatása, mind a fogyasztóra, mind másokra. Tudom, hogy ezt nehéz megérteni azoknak, akik undorodnak mások bagófüstjétől, de valójában a fogyasztóra és másokra legkárosabb drog az alkohol.
Második a heroin. Harmadik a crack kokain, negyedik a metamfetamin, ötödik a kokain. Hatodik a dohány.

A dohányos zömmel magának okoz tüdőrákot. A tőlem 5-10 méterre szívott cigi engem is zavar (a páromat meg őrületbe kergeti, ő tényleg menekül ilyen helyzetekből), de azért tüdőrákot nem okoz.
Az alkoholos befolyásoltság meg melegágya az agressziónak, szuicid gondolatoknak, simán belefullad a hányásába a részeg, alkokolmérgezésben meghal, elalszik a hidegben az utcán, kihűl, végigveri a családját és a szomszédokat, autóbalesetet okoz.
Több ismerősöm halt meg fiatalon alkohol miatt. 19-23 éves korban. Egyiket agyonverte egy másik részeg fiatal. A másik részegen elcsúszott a lépcsőn, beverte a fejét, eszméletvesztés, kóma, halál. Volt olyan, aki autóbalesetben halt meg, ittasan.
És ezek kifejezetten jó (értelmiségi) családból származó egyetemista, főiskolás fiatalok voltak.
A dohányt én utálom, de azért az alkohol messze veszélyesebb már rövidtávon is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.29. 09:55:47

@Örömhernyó:

"Össztársadalmi szinten a dohánynak sokkal kisebb a káros hatása, mind a fogyasztóra, mind másokra. Tudom, hogy ezt nehéz megérteni azoknak, akik undorodnak mások bagófüstjétől, de valójában a fogyasztóra és másokra legkárosabb drog az alkohol."

Valószínűleg igazad van, de ez kicsit az almát körtéhez hasonlítás esete, mivel a dohányzás és az alkohol nagyon eltérően fejti ki káros hatását. A dohányzás szinte kizárólag egészségi problémákat okoz, míg az alkohol ezen felül a személyiséget rombolja, családokat, emberi kaocsolatokat tesz tönkre, ráadásul anyagilag is megterhelőbb.

horrorpornó bábszínház 2021.04.29. 12:34:54

@Örömhernyó:
Leszarom az össztársadalmi szintet, az alkohollal csak magadat gyilkolod meg, aki a kutyát nem érdekli, csináld, és dögölj bele.
A dohányzással viszont másokat ölsz meg.
Elhiszem, hogy a te értelmi szinteden nehéz ezt felfogni.

"A dohányos zömmel magának okoz tüdőrákot."
Hazugság. Mindenki másnak is, aki beszívja a dohányfüstöt.

Örömhernyó 2021.04.30. 08:20:21

@horrorpornó bábszínház: Cuck kommenttárs! Maga komolyan elhiszi, hogy a magától 10 méterre, kültérben szívott cigaretta füstje rákot okoz magánál? Az rendben van, hogy büdös, mert a szagot okozó molekulák terjednek, azok alacsonyabb koncentrációban is ingert váltanak ki a szaglóhámban. De hogy mennyi füst okoz rákot, az más kérdés. Zárt térben, ha telefújják cigifüsttel a szobát, az hosszú távon káros. De zárt térben már jó ideje tilos a dohányzás.

Írok egy másik példát, hogy még te is megértsd: ha szarszagot érzel, amikor kinyitod a szádat, az nem jelenti azt, hogy szar úszkál a levegőben. Pár molekula ingerel, ennyi.
Picit más koncentráció, mint ami rákot okozna.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont erről írtam, hogy a káros hatások nagyon mások dohányzás esetében, mint más drogoknál.
A dohányos inkább magának árt, főleg ha szabad térben füstöl. Ha egy zárt szobában fújja a füstöt az arcodba minden nap, az más történet.
Az alkoholista meg elég jó eséllyel másoknak is árt, mert az alkohol rombolja a személyiséget, gálástalanná tesz rövid távon is, kockázatvállalásra sarkall, munkaképtelenné tesz, a kognitív készségeket rombolja.
A dohányzás a legértelmetlenebb függőség, mert miután rászokott az ember, már nem ad semmi pluszt, csak az elvonási tünetek enyhítése miatt szívja a dohányos a cigit. A vége jó eséllyel tüdő vagy szájüregi rák. Másokra nézve nem a legveszélyesebb drog, de ott van az első hat legveszélyesebb keménydrog között.
Az alkohol a legrosszabb. Családomban volt alkoholista és dohányos is, az alkoholista nem is ezerszer, inkább milliószor több kárt okozott másoknak, környezetének, mint a dohányos. A dohányosnál láttam mennyire nehéz leszokni a szerről, a legerősebb függőségek egyike. De ha a dohányos hirtelen abbahagyja a szerhasználatot, akkor nem hal bele. Alkoholisták meg elég könnyen belehalnak, ha egyik napról a másikra leállnak. Ez még a heroinnal sem fordul elő, heroinista mondjuk egy hétig szarul van, mintha valami rossz influenzája lenne, de nem hal bele az elvonásba.
Túladagolás: dohányt szívva nem nagyon lehet túladagolni. Alkoholból egy 700 ml-es vodkás üvegben annyi van, hogy simán megöl egy felnőtt embert.
Dohányzás nem befolyásolja különösebben a járművezetési képességet. Alkoholos befolyásoltság alatt meg naponta követnek el közlekedési baleseteket.

Az, hogy engem is zavar, ha az ablakom alatt cigizik valami paraszt, az nem jelenti, hogy a dohányzás nekem rákot fog okozni.

Arról nem is szólva, hogy a dohányosok és alkoholisták halmazának van egy elég nagy metszete. Ezek sokszor kéz a kézben járó függőségek.

Örömhernyó 2021.04.30. 08:24:37

@horrorpornó bábszínház: Pubika, én nem dohányzom. Engem is rettenetesen irritál a dohányfüst szaga, rendszeresen cigiznak az ablakom alatt. Ettől nekem nem lesz rákom. Tilcsákbe? Szerintem is "tilcsákbe".
De az alkoholt is. Mindkettő olyan keménydrog, amit ha ma találnának fel, fejlesztenének ki, akkor soha nem engedélyeznék. És az alkohol rosszabb, de a dohány se jó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.30. 08:35:53

@Örömhernyó:

"Mindkettő olyan keménydrog, amit ha ma találnának fel, fejlesztenének ki, akkor soha nem engedélyeznék."

Így igaz.

horrorpornó bábszínház 2021.04.30. 14:29:26

@Örömhernyó:
A mákszem agyaddal még mindig nem vagy képes felfogni, amit írtam.
süti beállítások módosítása