De miéééért?

Vigyázat! Szókimondó tartalom, méregzöld meggyőződés.

De miért Udvaros Dorottya az év zöld személyisége?

2021. június 28. 08:33 - Hevesimarci

Bár még a 2021-es év fele sem telt el, számomra már teljesen egyértelmű, hogy Udvaros Dorottya színművésznő Magyarországon az év zöld személyisége, sőt kicsit talán az év - kevés - civil példaképeinek egyike is.

Udvaros Dorottya művésznő két ügyben is olyasmit tett, amit mások nem tettek, nem tesznek, pedig nagyon sokaknak tenniük kellene - és tehetnének.

Mindenekelőtt - művészi és erkölcsi nagyságról, jó ízlésről és intellektuális eleganciáról tanúbizonyságot téve - a magyar művésztársadalom 99,9 százalékával ellentétben nem dörgölőzik a kormányhoz, ellenzékhez, hatalomhoz, nagyvállalatokhoz, multicégekhez egy kis jelenlegi, vagy jövőbeli apanázs, reklám, társadalmi előny érdekében.

És emiatt nemcsak a művészvilág kormányhoz dörgölőző négyötöde felett áll magasan erkölcsileg, de az ellenzékhez, a vélt leendő hatalomhoz dörgölőzök egyötödéhez képest is óriási erkölcsi, morális erőről tesz tanúbizonyságot.

Bár egy hölgy korát nem illik firtatni, annyit azért fontosnak tartok megjegyezni, hogy Udvaros Dorottya, közel a hetvenhez, kortársai mezőnyében is kimagasló: nem lett szánalmas bohóc, szenilis magamutogató, kormányzati vagy ellenzéki udvari bohóc. Nem célozgat interjúkban arra, hogy milyen díjakat szeretne még, mekkora művész volt ő már akkor, amikor más még nem. Nem küzd azért, hogy különböző kormányzati vagy ellenzéki gittegyletek fizetett tagja legyen.

Udvaros Dorottya mással tölti az idejét.

Udvaros Dorottya a Greenpeace aktivistája, és fecskéket ment a Fertő-tónál. Közel a hetvenhez személyesen, saját kezűleg szedte le azt a rácsozatot a fertő-tavi cölöpházakról, amiket azért tettek oda Mészáros Lőrinc építőipari vállalkozónak csúfolt pribékjei, hogy megakadályozzák a védett madarak fészekrakását.

Udvaros Dorottya így nyilatkozott erről:

„A helyiek szerint több ezer fecskefészek volt itt az elmúlt években, ezek zömét a többi cölöpház lebontásával már elpuszították. Ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy legalább a megmaradt fészkelőhelyeket megmentsük az itt élő fecskék számára. Nem vehetjük el az otthonukat, amiért több mint 8000 kilométert röpültek haza.”

A művésznő fecskementő akciójában társa szintén nem akárki: Rodics Katalin, a Greenpeace szakértője, Orbánék kétharmada előtt a Természetvédelmi Hivatal egyik nemzetközi szaktekintélynek számító vezetője volt. Őt - személyesen Semjén Zsolt utasítására - szabályosan "kinyírták" az államigazgatásból, hogy személyében az egyik utolsó akadály is elháruljon a mára megvalósult terv előtt: Magyarország legyen a perverz, alkoholista, kisebbségi komplexusos vadászbűnözők nemzetközi találkozóhelye, és - majdani pokolra szállásuk előtt - földi paradicsomuk.

Ma már tudjuk: Udvaros Dorottya és Rodics Katalin fertő-tavi mentőakciója hiábavaló volt. A cölöpházakat Mészárosék elpusztították, mindazzal a harmóniával együtt, amit ezek a természetközeli vízi építmények ember és állat békés egymás mellett élésében jelentettek.

A két hölgy akciója még sem volt hiábavaló: bebizonyosodott ugyanis, hogy a NER, ha üzleti érdekei úgy kívánják, bármikor, bárhol, bárhányszor képes a saját maga által sulykolt értékeken is gátlástalanul és brutálisan átgázolni.

Fecskevédelem? Ez a NER politikai tagozatának, a Fidesznek a témája. Az "állatbarát Fidesz", amely megvédi a magyar vidék szimbólumát, a fészkelő fecskéket - hazudja mint a vízfolyás Nagy István agrárminiszter és az "állatvédelem" kódjelű kommunikációs topikkal felvértezett beszélő pártfejek sokasága.

Közben a NER gazdasági tagozata könyörületességet, irgalmat, szánalmat nem ismerve, rácsokkal akadályozza meg a fecskék fészekrakását. Udvaros Dorottya - és Rodics Katalin - bátor akciója erre mutatott rá: ezeknek semmi sem szent.

Ezeknek egyetlen istenük a gyors, gátlástalan profit.

Szégyenszemre két hölgynek kellett - oly sok minden más mellett bátor férfiasságból is - példát mutatni: meg persze azt is bemutatni, hogy mindeközben a korrumpált, dilettáns és beszari ellenzék miként asszisztál némát ahhoz a gyalázathoz, amit a NER a fecskékkel - is - művel.

Udvaros Dorottya művésznőnek, több tucat emlékezetes film, és sok száz nagyszerű színházi szerepe mellett, azt gondolom, ez a mostani Greenpeace-es fecskementő akciója is emlékezetes alakítása marad. Egy nagy művész nagyszerű tette. Amely szinte példa nélkül áll a korrumpált, beszari, pénzéhes és pozíció hajhász hazai művészvilágban.

Példa, amit ha sokan követnének, művészek és átlagemberek, még ma is fecskefészekkel lennének tele - és még ma is állnának - a fertő-tavi cölöpházak.

Ahol ember és természet még egymást tiszteletben tartva tudott létezni.

fecskementes.jpg

 

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demieeert.blog.hu/api/trackback/id/tr7716606618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2021.06.29. 09:13:50

El kel dózerolni 2-3 belpesti területet és beültetni fákkal.
Na az lenne igazán zöld.

Ekrü 2021.06.29. 09:47:34

@nemecsekerno_007: Egyetértek. Szerintem jó "méhlegelők" lennének ott. :)))))))))

nemecsekerno_007 2021.06.29. 09:53:21

@Ekrü: Most vettem észre, hogy elírta:
2-3 kerületet.

Ekrü 2021.06.29. 10:17:04

@nemecsekerno_007: Én így is értettem...:))))

midnight coder 2021.06.29. 10:17:51

Igen, az igazi zöld az, akinek nincs agya. Ez az akció is szép példája volt ennek.

Nyilván Mészárosék megvették ezt a helyet, és nyilván azért vették meg, hogy építsenek oda valamit, gondolom szállodát. Azon lehetne filózni, hogy vajon mennyire volt szerencsés ötlet eladni ezt nekik, de onnantól kezdve, hogy az adásvétel megtörtént, és M. megkapta az építési engedélyt, az akciónak a világon semmi értelme nem volt, csak a szart gyurmázták. Plusz, ha úgy nézzük még bûnöztek is, mert hogy más tulajdonát rongálták.

Ekrü 2021.06.29. 10:21:43

@nemecsekerno_007: Amúgy tényleg "remek" dolgok ezek a kiszáradt méhlegelők ebben a melegben.Elég egy cigarettázó részeg,drogos vagy fiatal hülye gyerek aki eldobja a csikket és a környékbeli lakók menekülhetnek a tűz elől.De lehet ez a cél, jelenlegi városvezetőink így akarnak olcsó ingatlanokhoz jutni...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.29. 10:33:41

@nemecsekerno_007:

Jobb, ha egyszerűen csak zöldre festi az új ballib kormányzat a parlamentet.

Boar. 2021.06.29. 12:15:29

@midnight coder: Ennek azért nézz utána bazdmeg mert egy cifra történet volt aminek még nincs vége.
Ha valaki ebben a sztoriban mészároséknak ad igazat az megérdemel egy golyót a fejébe.
Másik oldalon meg rodics katica szeret balhézni, mindenáron feltűnősködni, hátha kormányváltás lesz és jó lenne visszakerülni a húsosfazék mellé ahol kiélheti beteges, perverz hatalomvágyát. Ő ugyanúgy leszarta annakidején a törvényeket mint most a ner, cselekedeteit nem a természetvédelmi elkötelezettség hanem a rosszindulat vezérelte.

Boar. 2021.06.29. 12:16:12

@Ekrü: Ezt a fehérváriaknak is elmondtad, buzigyerek?

nemecsekerno_007 2021.06.29. 12:27:48

@Ekrü: Jön a szárazság, aztán úgy kap lángra a száraz gaz mint a karácsonyfa.

birkamenet 2021.06.29. 12:30:53

@nemecsekerno_007: @Ekrü: @midnight coder: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Na, teljes létszámmal felsorakozott a kisfidernyák IQ osztag!

Nyomjátok csak tovább uganígy, hadd lássa a világ, hogy ilen állatfaj hogy fidernyák atomtudós márpedig van!

birkamenet 2021.06.29. 12:34:49

@Ekrü: "Amúgy tényleg "remek" dolgok ezek a kiszáradt méhlegelők ebben a melegben.Elég egy cigarettázó részeg,drogos vagy fiatal hülye gyerek aki eldobja a csikket és a környékbeli lakók menekülhetnek a tűz elől"

Igen IQ osztag tag. Hámmég a kiszáradt Hortobány milyen remek dolog, elég egy hozzád hasonló féleszü, drogos idióta agyúra nevelt kisfidernyák aki ott eldobja a cigerettát és már menekülhet 10 település lakója a a tűz elől.

birkamenet 2021.06.29. 12:38:13

@Ekrü: "De lehet ez a cél, jelenlegi városvezetőink így akarnak olcsó ingatlanokhoz jutni... "

Még fokozod is a közismert mélysötétségedet. Talán az M1-en nem beszélnek neked arról, hogy bajjert meg a többi fidesz gengszetert épp most hatalmazta fel a fidernyák kormány, hogy lopja szét magának a kerületet potom aprópénzért??

birkamenet 2021.06.29. 12:42:22

@nemecsekerno_007:

észkombájn neRmecsek, a Fertö tavat Orbán Ráhelék dózerolják le, hogy a NER haverjaikkal luxus yacht kikötöt építsenek ott.
Te meg majd a kukucskáló állomáson már nem a tájat és az élövilágot fogod szemlélni, hanem a gazdáid luxus életét.

midnight coder 2021.06.29. 14:41:17

@Boar.: Nagyjából annyit tudok a sztoriról ami ide van írva, az alapján írtam amit írtam.

midnight coder 2021.06.29. 14:43:03

@birkamenet: Ezzel csak az a baj, hogy azzal hogy a néni levágta a hálót nemigen oldott meg semmit, és ezt kb. már az akció elején tudni lehetett.

nemecsekerno_007 2021.06.29. 14:52:14

@birkamenet: Még chatbot-nak is gyenge vagy. Fidesz 3/4 lesz ebből Hájas Rigó, remélem örülsz majd.

nemecsekerno_007 2021.06.29. 14:55:15

Sikerült ebből a környezetvédelemből is vallást csinálnotok.

Ennyire traumatizálnak a természettudományok az iskolában?!?!

birkamenet 2021.06.29. 15:02:20

@nemecsekerno_007: " Fidesz 3/4 lesz ebből "

Mármint hogy jövöre orbán már 3/4-nyire dagasztja a hozzád hasonló degenerált felsz.póinak a számát? Ennyire nem kretén az ország kishülye neRmecsek!

Normális országban amúgy meg tagadnák az ilyen társadalmi katasztrófákat, te félkegyelmü kisfidernyák meg még a kirakatba is raknád?

Boar. 2021.06.29. 15:09:47

@midnight coder: Megkérdezhetném udvariasan, hol élsz Te, de valójában a faszomat sem érdekli.
Bazdmeg a csapból is ez folyt, ahogy kiebrudalták a bérlőket a területről, nyakukba sózva a BÉRELT ingatlanok bontási költségét(tízmilliós tétel/kopf), jogszabályokra, bírósági végzésekre fittyet hányva.
Csak mert annak a saját lábunkon álló kis cigánykurvának megtetszett a hely és mert egy nagyot álmodni...
Más kérdés, hogy ha az elbontásra ítélt ingatlanokon hálókkal megakadályozzák a fecskék fészeképítését, akkor azok raknak fészket máshol, ellenben ha az ökoterroristák leszedik a hálókat és a fecskék fészket építenek, akkor azok bontásnál mennek a lecsóba. És ezt az a büdös kurva rodics is tudja, ennyire nem hülye, csak neki ez nem számít, kizárólag az a fontos, hogy bekerüljenek a hírekbe-mint az a greenpeacenél megszokott...

nemecsekerno_007 2021.06.29. 15:59:02

@Boar.: A korábbi bérlők pert fognak nyerni és kapnak kártérítést de a fecskék tényleg mennek a lecsóba azokon nem fog segíteni semmi. Ez a különbség.
A Greenpeace úgy használja élő pajzsnak a fecskéket mint az Iszlám Állam a civileket mindezt zöld mázzal leöntve.
Úgy látszik a cél szentesíti az eszközt és a módszert.

nemecsekerno_007 2021.06.29. 16:02:09

@birkamenet: Jövőre maguktól ugrálnak a libbantak a Dunába.

Lőni se kell.

Ennyire vagytok hülyék és Orbánfóbiások.

midnight coder 2021.06.29. 16:13:01

@Boar.: Max. a 444-en folyt, az meg kb. a Blikkel van egy kategóriában. A 444-en lévõ infók alapján nekem kb. az jött le, hogy elég nagy lepratelep volt, most pedig a lepratelep helyett luxusszállót akarnak, Mészárosék, de minek? Mondjuk ezzel az egész Mészáros projekttel az a baj, hogy Mészáros is, és Orbánék is alapvetõen idióták, és olyasmibe teszik a közpénzt ami halott ügy. Turisztika kis hazánkban? Vicc. Mi a fenének jönne ide bárki is?

Boar. 2021.06.29. 16:42:23

@midnight coder: Nem a 444-en ment hanem mindenhol. Itt az indexen is. Ha nem csak a kormánypropagandát terjeszteni járnál ide, olvashattad volna.
Nem lepratelep volt hanem egy gyönyörű, természetes környezet. Egyetemista koromban még pecáztam ott a stégekről.
Persze ha valaki számára minden lepratelep ami nincs lebetonozva, azon nem lehet segíteni. Javasolnék egy utazást a csernobili betonszarkofághoz ha már ennyire függő vagy. Nézd meg belülről...

Galerida 2021.06.29. 17:10:52

"A kezdetben horgászstégekként létesített, majd az 1970-es és 1980-as években vállalati üdülőkké átalakított cölöpházak a privatizáció során kevés kivétellel magánkezelésbe kerültek. A 2017-es tűzvészben azonban 21 faházból tíz megsemmisült, a megmaradt házak – HÁROM KIVÉTELLEL – osztrák kézben lévő magánüdülők voltak, elfoglalva a hazai partszakasz egyetlen közvetlen vízparti üdülőtelepének több mint felét."

A sógorok a saját partszakaszukon üdülőtelepeket építettek és nem örülnek, hogy konkurensük lesz...

A sok hasznos idióta meg ordít az érdekükben...

nemecsekerno_007 2021.06.29. 17:22:51

@Galerida: Csa nehogy Mészáros Lölö építsen bármit is. Ezek elmebetegek.

Bár mondjuk a média hatásáról csak annyit, hogy Isaura felszabadítására is gyűjtöttek néhányan.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.29. 18:21:50

@otunde:

A nép nem kér abból, hogy a fajtád gyerekeket világosítson fel seggtánccal.

nemecsekerno_007 2021.06.29. 19:41:19

@otunde: Béna vagy és átlátszó. Attól, hogy bébi fókákkal házalsz mint egy Jehovás még nem fogok hasra esni.

birka menet 2021.06.29. 22:34:03

@nemecsekerno_007:

te féleszünek született hülyegyereke a NER-nek, jövöre a fideSS-es jobbágy fajtádat a ballib kivágja még az országból is, aztán kereshetsz új gazdád magadnak Ázsiában. Ha egyaltalán tudnád, hogy az meg merre van.

Addig is örvendj, orbán gazdádék megint lenyúlták maguknak azt ami a népé és átkonvertálják a magánvagyonukká:

A kezdeti tervek megnégyszereződtek

Az Orbán Ráhel és NER körei által 2015-megálmodott Fertő tavi turistacentrumnak álcázott magánzsebre elprivatizálás hamar kinőtte magát: 2016-ban még 7,9 milliárd forintot szántak a fejlesztésre, tavalyelőtt tavasszal viszont már 23,2, aztán 32 milliárdos beruházásról beszéltek. A 60 hektáros turisztikai központ így már egy százfős szállodát, nyolcszáz hajós vitorláskikötőt, apartmanokat, parkolót és térkövezett sétányokat foglal magába. Az óriásberuházás kivitelezését tavaly nyáron Mészáros Lőrinc oligarcha, Orbán Viktor barátjának egyik érdekeltsége kapta meg.

Boar. 2021.06.30. 11:01:54

@Galerida: Az megvan, hogy ezek bérelt ingatlanok voltak, lévén a tómeder az állam tulajdona?
Az is megvan, hogy hány évre szólt a bérleti szerződés és hogy rúgták fel az egészet egyetlen tollvonással csak azért, mert orbán hülyelányának megtetszett a placc?
Az is megvan, hogy a bérlőknek KELL elbontani a BÉRELT ingatlanokat a saját költségükön, beleértve a tómederbe süllyesztett cölöpök eltávolítását is ami csak úszókotróval volt lehetséges és épületenként olyan 30.000 euróba került? Nesze neked jogbiztonság...
Emellett persze nem csak a cölöpházakat rombolták le hanem a parti nádast is eldózerolták, nem törődve azzal, hogy természetvédelmi terület. És amikor a nemzeti park igazgatója szólni mert, hogy ezt azért mégsem kellene, aznap délután kirúgták...
Erre mondja azt a fidesz kis hasznos hülyéje, hogy teljesen rendben van.
Elmentek ti abba a repedtsarkú narkós kurva anyátokba ahányan vagytok.
süti beállítások módosítása